Competitie 2017

Team Groen geniet van een welverdiend ijsje, na nipt verlies op 15 oktober.

Spannend einde najaarscompetitie 
De najaarscompetitie zit erop voor de vijf PST-teams en we hebben een kampioen! Het eerste Gemengd Dubbelteam won de laatste ontmoeting op 19 november en is bovenaan geëindigd. Dit jaar konden we voor het eerst de thuiswedstrijden op eigen veld spelen en dat was heel bijzonder, niet alleen voor ons, maar vooral ook voor de tegenstanders! En voor al die PST-spelers die zomaar een balletje wilden slaan en de banen op zondagmiddag bezet vonden. Dat is nu voorbij, maar in het voorjaar is de competitie terug. De resultaten dit najaar kenden pieken en dalen, maar overal is mooie strijd geleverd en vooral sportief gespeeld.

De uitslagen en standen vind je in de links verderop in de tekst over de diverse teams.

In dit korte slot-overzicht noemen we het Dames Dubbelteam 17+, dat in een sterke poule speelde, maar het toch elke week beter deed, en veel plezier had. Zij speelden als enige team hun thuiswedstrijden elders, vanwege Swift.
De kids van Team Groen zijn vijfde geworden van de acht en dat is heel verdienstelijk.
Het Gemengd Dubbelteam-2 is vijfde geworden van de acht.
Het Dames Enkelteam 17+ is derde geworden in een poule van acht.
De klapper is zonder meer het Gemengde Dubbelteam-1, dat de laatste ontmoeting, tegen Osdorp thuis, met 4-1 won en zo kampioen werd. Eigenlijk zou er in Osdorp gespeeld worden, maar de velden waren daar onbespeelbaar.

In het overzicht hieronder leveren de teams desgewenst zelf verslagjes en foto’s van hun ontmoetingen, maar dat is nog even wennen, zo blijkt. 

+_+_+_+_+_+

DAMES DUBBELTEAM 17+ vrijdagavond
Uitslagen en standen
Spelers: Laura Keijzer, Marion Okkerman, Jolanda Somers, Carmen Vlahu, Cindy Warntjes en Jacquine van Elsberg.

+_+_+_+_+_+

DAMES ENKELTEAM 17+
Uitslagen en standen
Spelers: Hilde Weerts, Nels Bijl-Groot, Ilse Stofmeel, Anne van Es, Janneke van Veldhuizen en Francis Nijenhuis.
21 okt. Thuis tegen de koploper Marken. Om 10 uur kwamen de Marker dames op de koffie in een kantine die we helemaal voor onszelf hadden. De dames zijn stoer, aardig en tot nu toe ongeslagen. Toch roken we kansen omdat hun legendarisch sterke en struise Grietje er niet bij was. We hebben als gekken gestreden, maar helaas met 0-6 verloren. Hilde, ons enige zeventje, wat hebben we je gemist! We verloren dan wel, de nazit was er niet minder om. De zon ging schijnen en man Bas en zoon Stan kwamen met een heerlijke schotel haring aan. Fris voor de Markense BOB, een spritzertje voor Anne en Maneblussers voor de rest. Wat een mooie dag!
18 nov. Uit tegen de, zoals ze zichzelf noemen, Weesper Moppen. Om 10 uur begonnen we traditioneel met koffie en taart. We waren vast van plan om deze dag 4 punten binnen te slepen, zodat we een derde plaats in de competitie zouden veroveren. Het hele park was leeg, dus we konden tegelijkertijd met de vier enkelspelen starten. Het ging prima, drie gewonnen, eentje bijna. Gezellig samen lunchen en toen weer de baan op voor de twee dubbels. Francis en Nels waren in een half uur klaar: 0-6,1-6. Janneke en Anne hadden het (in de later stromende regen) beduidend zwaarder en verloren de partij. De oplettende lezer weet nu dat we ons doel bereikt hadden: de 4 punten zijn binnen en we zijn derde in de competitie geworden! Een resultaat waar we vooraf alleen maar van konden dromen. Met een uitgebreide borrel met heerlijke hapjes sloten we ons geslaagde seizoen af. Dames van PST1 en Joyce super bedankt voor deze leuke competitieperiode en bij de voorjaarcompetitie zijn we allen weer van de partij! Nels Bijl-Groot.

+_+_+_+_+_+

Rogier, Christa, Rick en Lotte, van GD-1, op 15 okt.

GEMENGD DUBBEL TEAM1, 3e klasse
Uitslagen en standen
Spelers: Joyce Koster, Mascha Swillens, Christa de Wal, Lotte Zevenboom,
Rogier van Splunder, Guido van Troost, Rick Vreman (cap.), Rene Veldhuis (res.) en Jelle van der Wal (res.)
1okt. We spelen tegen Elzenhagen. Voor de meeste van ons de eerste keer dat we thuis spelen. Leuk! In de dubbels laten de Lotte en Mascha hun klasse zien en pakken de overwinning. Rick en Rogier laten het enigszins afweten. De punten van de singels (Rogier en Mascha) worden ook verdeeld waarna de mix in drie sets wordt gewonnen door Rick en Lotte. Einduitslag: 3-2!
15okt. Vierentwintig graden en zon… een prima dag om competitie te spelen, vandaag ‘thuis’ tegen De Zes Wielen uit Alkmaar. Vanwege het Herfsttoernooi moesten we uitwijken naar TLC Strandvliet, naast de Johan Cruijff Arena. Een leuk park met mooie gravelbanen, waar we zeer gastvrij werden ontvangen. De singles gingen helaas verloren maar alle dubbels wonnen we, waardoor de einduitslag op 3-2 uitkwam! Een mooie dag die werd afgesloten met een fantastische competitieschotel.
29okt. Vroeg naar Alkmaar en één van de laatste serieuze obstakels richting een kampioenschap. We kenden ‘de Hout’ al van de voorjaarscompetitie en wisten dat deze jonkies er wel degelijk een hout van konden. Rogier mocht dat als eerste in de single ervaren en verloor hem dan ook jammer genoeg. Mascha won wel haar single en ook de heren- en damesdubbel vielen onze kant op. Guido en Joyce mochten het afmaken in de mix en zo eindigden we met een 4-1 overwinning tegen een titelconcurrent. Het waren 5 leuke wedstrijden met hoog tempo en een gezellige tegenstander. En de champagne mag inmiddels worden besteld bij JJ.
5nov. Al om 9 uur werden we verwacht bij Twiske in Oostzaan, dat stijf onderaan staat. Makkie dus, dachten we… Maar Twiske had een invalster opgetrommeld omdat ze toch ook eens een (dames)enkelpartij wilden winnen. Daar hadden wij niet op gerekend, dus vaste waarde Joyce moest aan de bak. De hele competitie geen tegenstand gehad en opeens sta je tegenover een soort van Steffi Graf! Hoe dan ook, met een eindstand van 1-4 liggen we nog steeds op kampioenskoers. Op 12 november bij hoeven we bij Sloterplas maar twee van de vijf wedstrijden te winnen. Toch nog spannend!

+_+_+_+_+_+

De spelers van GD-2 en TeniSTA aan de koffie (en het iets te dure gebak) op 29okt.

GEMENGD DUBBEL TEAM2, 4e klasse
Uitslagen en standen
Spelers: Marie Renée Hoeks, Jacqueline Duiker, Karijn Helsloot, Maria Alves (res),
Bardia Alaee, Paul Bomers, Erik d’Ailly (cap. 06 5394 3627), Jos Schrijer (res) en Steven Geers (res).
17sep. JD/KH/PB/EdA. Strandvliet-uit: 1-4. Prachtig weer, goede sfeer, leuke setting, zo onder de Arena. Alleen Jacqueline had drie uur werk aan haar enkelpartij, die dus nipt verloren ging. Erik hoefde alleen in de tweede set gas te geven (1-6, 5-7). De spelers waren veel jonger dan wij, en we zagen de bui al hangen, maar speltechnisch kwamen ze te kort.
24sep. JD/KH/PB/EdA. De wedstrijden tegen IJsbaanpad hebben we verzet. Een sof, onze eerste thuiswedstrijd ging niet door. En het was zo mooi weer! IJsbaanpad kon geen enkele vrouw opstellen: twee op vakantie (!), een moest werken. De dames- en mixpartijen hadden we dus gewonnen kunnen krijgen, maar in overleg hebben we de hele ontmoeting naar 5nov geschoven. Het gaat ons niet om de punten, maar om het spel.
1okt. MRH/JD/BA/EdA. De uitwedstrijd bij Osdorp was spannend want zij zijn (gedeeld) koploper in de competitie. De uitslag viel daarom enorm mee (we wonnen met 2-3). Heerlijk weer, al stak na een uur de wind behoorlijk op. De sfeer was prima. De dames-enkel en heren-dubbel gingen net verloren, dus de mixed partij was beslissend, maar Erik en Jacqueline hoefde alleen maar focus te houden voor winst: 3-6, 2-6.
8okt. MRH/KH/PB/BA. Koploper Joy Jaagpad kwam op bezoek en bleek een maatje te groot voor ons: 0-5. Voor Joy traden goede en stabiele spelers in het veld, dus helemaal aan ons lag het niet. Het weer was goed (slechts één regenonderbreking) en de PST’ers spraken na afloop ook van ‘leuke partijen’. De sfeer was prima, vooral het begin met soesjes en de nazit met luxe competitieschotel. Kijk, daar gaat het om. Joy was zo onder de indruk van ‘onze’ kantine (vooral de lage prijzen), dat ze hun kampioenstitel er wel willen vieren… Het moet niet gekker worden!
15okt. KH/JD/PB/EdA. Terwijl tout Amsterdam zich een zweetje liep in de marathon op deze warme dag (24 graden!) probeerden wij de naam van PST hoog te houden in Sloterplas. Dat lukte maar matig, al is 5-0 enigszins geflatteerd. De singles van Karijn en Erik waren uitputtende partijen van drie sets en ook in de mix moest de lange weg gegaan worden. In de herendubbel daarna waren fut en focus weg en de dames kampten met kramp, zodat we blij waren toen we eindelijk op het terras konden neerploffen. De sfeer in de auto op de terugweg was er niet minder om. Dat is pas sportief!
22okt. MRH/KH/BA/EdA. De regen probeerde onze eerste thuisspeeldag te verstoren, maar slaagde daar niet in. We speelden gewoon door. Dat kan dus, op kunstgras. De resultaten waren verrassend goed: Marie Renée en Bardia wonnen hun single zonder veel problemen, de mix daarna had geen kind aan de gasten uit Medemblik, en in de heren- en dames-dubbel tenslotte was eigenlijk maar één set een beetje spannend. Dagscore: 5-0. Zo kan het dus ook. De nazit was gezellig, al droegen de lege kantine en het ontbreken van een competitieschotel daar niet echt aan bij.
29okt. MR/MtP/PB/BA. De storm viel op de baan gelukkig mee en de zon scheen zowaar. De jonge gasten van TeniSTA, allemaal (ex)studenten, moesten erg wennen aan het kunstgras, en vonden ook onze netten te laag. Zou dat de verklaring zijn voor het feit dat er maar één partij spannend werd? Want daarin vielen al hun ballen ineens goed. Tja, kan gebeuren. Even herpakken! In de derde set kwam alles goed. Alleen de damesdubbel ging vandaag verloren, zodat het 4-1 werd. Goed voor onze ratings en onze positie op de ranglijst. Leeftijd zegt niet alles, dat blijkt maar weer. Bedankt Maureen, dat je wilde invallen voor de geblesseerde Jacqueline (beterschap!).
5nov. MR/JD/PB/EdA. Om twee uur scheen de zon nog even, maar daarna werd de uitgestelde ontmoeting met IJsbaanpad twee keer een half uur onderbroken door regen. Het begin van de partijen was nog hoopvol, met setwinst in zowel de heren- als damesdubbel, maar daarna moesten we de duimen leggen: beide partijen gingen in drie sets verloren. Ook was er in de HD enige irritatie over in-of-uit-ballen en over het bijhouden van het scorebord. De stemming keerde enigszins terug toen zowel de mix als Marie Renée in haar enkelpartij de volle winst haalden, zodat de dagzege tenslotte van Eriks enkelpartij afhing. Daarin slaagde hij net niet (4-6, 4-6), maar het tennis was mooi om te zien, al was er een lichtmast kapot. De dampen sloegen eraf op die donkere, natte novemberavond. Zo eindigde die laatste competitiedag in 2-3, en een vijfde plaats op de eindranglijst.

+_+_+_+_+_+


Team Groen tijdens hun bezoek aan Sloterplas op 5 november.

JEUGDTEAM GROEN
Uitslagen en standen
Spelers: Mees Bakkeren, Merijn de Clercq Zubli, Joep van Es, Nina Kock, Britt Sangers en Tudor Vlahu.
1okt. Nina schrijft: “Vandaag speelden we thuis en hadden we een best wel goeie tegenstander: Amstelpark 2. We hebben dan ook met 2-4 verloren. Maar wel lekker gespeeld en ik heb mijn dubbel met Mees gelukkig wel gewonnen. De groene competitie is altijd erg leuk en spannend. Vaak zijn de tegenstanders erg goed maar dat is super leuk en leerzaam! Ik hoop dat ik nog lekker lang tennis competitie kan spelen.”
15okt. Team Groen nam het vandaag op tegen Sportchamps Watergraafsmeer. Er werd sportief en keihard gestreden, maar de opponenten waren net een maatje te groot: 4-2. Het was was wel super-spannend met veel tie-breaks, dus het ijsje achteraf was wel verdiend, zeker op zo’n ongekend mooie warme dag.
5 nov. Wie vindt dat tennis geen teamsport is moet toch echt eens naar dit fantastische jeugdteam komen kijken. Strijdvaardig, maar altijd sportief en elkaar op gepaste wijze aanmoedigen om vervolgens na de wedstrijden gezamenlijk een tosti te eten of poffertjes. Dit alles onder bezielende leiding van coach John. En dan denk je, na een ochtend competitie gespeeld te hebben willen ze vast naar huis, maar niets is minder waar. De rackets worden weer opgepakt, de tegenstander gevraagd of ze nog even willen mixen en hup, er worden nóg een paar wedstrijdjes gespeeld. Ondertussen nemen de altijd aanwezige enthousiaste ouders nog maar een koffie. Eindelijk ontspannen, want dit team is kampioen tiebreaks-spelen. Ook afgelopen zondag, uit tegen TV Sloterplas. De ene zenuwslopende tiebreak naar de andere, veel high fives en soms hoorde je ‘kom op, ik kan het!’ Het was close en super-spannend, maar de tegenpartij pakte uiteindelijk de dagwinst: 4-2. Gelukkig was er een dartboard om de tegenstander nog eens uit te dagen, en ra ra, wie won er? Onze toppers van PST! Tot in de voorjaarscompetitie!

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x