Lidmaatschap
Jeugd die zich wil (laten) aanmelden als lid van PST dient in het hierboven aangegeven gebied te wonen.
Jeugd (tot en met 17 jaar) die op dit moment lessen volgen bij CIC en/of training bij Maria Alves zijn ook lid van de club voor een gereduceerd tarief van 50 euro per jaar.
Net als voor volwassen is er ook voor jeugd op dit moment een ledenstop. Nieuwe jeugdleden worden aangenomen zodra er lessen beschikbaar zijn. De eerstvolgende op de wachtlijst zal benaderd worden door onze jeugdcommissie. Meer informatie over lidmaatschap staat hier. Je nu direct aanmelden voor de wachtlijst kan via het aanmeldformulier jeugd. Voor alle vragen kun je ook altijd een e-mail sturen naar: jeugd@tennisclubpst.nl.

Toernooien
De jeugdcommissie organiseert twee tot drie toernooien per jaar. Het meedoen eraan is belangrijker dan het winnen, en voor eten en drinken wordt gezorgd. Ga voor een indruk naar het foto-archief [link?].

Open Inloopmiddag
Een open inloopmiddag vindt om de twee weken plaats, op de woensdagmiddag. Deze middagen zijn toegankelijk voor elk jeugdlid, met willekeurig welk speelniveau. De aanwezige begeleiders zorgen ervoor dat op niveau wordt ingedeeld en dat alle kinderen aan spelen toekomen.

Laddercompetitie jeugd
De single ladderwedstrijden vinden plaats bijna elke dag met uitzondering van de zaterdag (zie kalender) op een gereserveerde baan op tijdstippen dat er ook les of training wordt gegeven aan jeugd (dus de tennisdocent houdt een oogje in het zeil). De laddercompetitie is een onderlinge clubcompetitie waarbij diegenen die bovenaan de ladder eindigen aan het eind van het jaar een eervolle vermelding krijgen op deze website. De laddercommissie nodigt je uit voor wedstrijden en dus moet je jezelf eerst opgeven voor deze competitie: jeugd@tennisclubpst.nl (ook voor meer informatie).

KNLTB Tenniskids Worldtour
Op 6 maart aanstaande gaan onze (basisschool)jeugdleden weer mee doen aan de KNLTB Tenniskids Worldtour: http://www.tenniskids.nl/ op onze eigen velden. Meer informatie vind je op onze site onder KNLTB – Tenniskids.

KNLTB competities
Oudere jeugdleden (vanaf 11 jaar) kunnen ook deelnemen aan KNLTB competities en toernooien bij andere vereniging op vertoon van hun KNLTB/PST-leden pas. Meer informatie op onze site onder KNLTB – Competities.

Tenniskamp
Vlak voor de zomervakantie organiseert de jeugdcommissie een tenniskamp op onze eigen velden met een nachtje met z’n allen slapen in de kantine. Het tenniskamp bestaat uit allerlei tennis gerelateerde spelletjes, een mystery guest en spelen tegen volwassen topspelers van PST. Een eigen bijdrage wordt hiervoor gevraagd.