Tennisbanen weer open!

Onze beproeving is niet voor niets geweest. Een paar weken geleden was het nog een slagveld, maar wie het allemaal live gevolgd heeft (of via het fotodagboek van Erik d’Ailly), zag dat het opeens snel ging. Er kan getennist worden, maar tijdens werk-uren moet je wel oppassen dat je de werklui niet in de weg loopt. Die zijn nog bezig met hekwerk en bestrating.

Een vijfde baan – twee echte wedstrijdbanen
Met de extra tennisbaan hebben we nu vijf banen. Baan 4 en 5 zijn goedgekeurd door de KNLTB en daarop mogen dus officiële wedstrijden worden gespeeld. Er mag natuurlijk ook vrij op getennist worden.
Hier zie je het baanschema met de nieuwe urenverdeling.
Er zijn intussen twee nieuwe netten geleverd, zodat we nu zes netten hebben. Eén is als reserve te beschouwen. Als je wilt tennissen terwijl Swift speelt moeten er twee tennisnetten dwars tussen het korfbalveld en baan 4 geplaatst worden om de ballen zoveel mogelijk tegen te houden.
Sloten, sleutels en kabels voor de twee nieuwe netten zijn in bestelling. Pas als het hekwerk gereed is (de week na Pasen) kunnen de netten op de juiste plek op slot gezet worden (zie plattegrond hieronder).

Voor wie een dezer dagen gaat tennissen: het veld zal nog vreemd en ongelijkmatig aanvoelen. Geen paniek. Alle banen hebben een maand of twee (en wat regenbuien) nodig om zich te ‘zetten’. Ook na de vorige veld-vernieuwing stuiterden de ballen in het begin soms wat onverwacht.

Tennislessen
De lessen gaan weer beginnen. De lessen van Maria zijn al van start gegaan, en vanaf dinsdag 18 april zullen ook de lessen van CIC weer plaats gaan vinden. Harold Siekmann heeft hierover vandaag al bericht gestuurd naar de leden die tennislessen hebben. Nu er vijf tennisbanen zijn biedt CIC ook extra lessen aan.