Baanindeling

Vanaf 8 april 2019 is er een nieuwe baanverdeling. Swift traint vanaf die datum weer buiten, en de tenniscompetitie is gestart. De lente is weer begonnen!

Voor de uitzonderingen op het baanschema: zie hieronder

De afspraken tussen PST en Swift (en derden) staan in het schema hierboven.
Wedstrijden van Swift worden in het seizoen op de banen 1-3 gespeeld.
Thuiswedstrijden Swift in de lijst zijn onder voorbehoud.
De banen 4 en 5 kunnen op hetzelfde moment gebruikt worden voor tennis.
Plaats desgewenst drie tennisnetten dwars tussen baan 3 en 4.

Uitzonderingen op het baanschema
Op het baanschema gelden enkele uitzonderingen, te weten:
Swift speelt op zaterdag 11 mei en 25 mei wat langer door. Op 11 mei is dat tot 19:00 uur, op 25 mei tot 20:00 uur.
PST jeugdcompetitie: op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) speelt Groen 2 vanaf 12:00 uur op banen 4&5. Op zondag 2 juni speelt Oranje 1 op banen 1, 2 en 3 vanaf 8:45 uur.
Er kunnen diverse redenen zijn waarom competitiewedstrijden op wat andere tijden plaatsvinden dan volgens het baanschema. Soms lopen wedstrijden uit, soms moet er worden ingehaald. Dit is eerder uitzondering dan regel maar competitie gaat altijd vóór vrij spelen. Wij doen ons best om de uitzonderingen tijdig te vermelden maar vragen jullie begrip als dat niet is gelukt.

Tennislessen
In het schema staat op welke baan/banen per dag de lessen zijn. Wisselingen tussen lesuren gaan op het hele uur.
Meer over tennislessen.

Vrij spelen
Uitgangspunt is dat baan 4 beschikbaar is voor les en baan 5 voor vrij spel, tenzij op die banen competitiewedstrijden of andere activiteiten van (of in overleg met) PST zijn gepland.
Als er geen les is, kan baan 4 voor vrij spel gebruikt worden en als er geen vrij spel is, kan op baan 5 worden lesgegeven. Baanwisselingen tussen les en vrij spel gaan op het hele uur. In verband met de opstelling van netten en leshulpmiddelen moet tien minuten vóór het hele uur duidelijk zijn of er les of vrij spel zal zijn.

Wachtregel (per november 2017): Als alle velden bezet zijn hoeven nieuwkomers niet langer dan een half uur te wachten. De langst-spelenden maken dan plaats.
Zie ook de regels van PST.