Buiten slapen op baan 3

Vrijdag 5 juli kwamen 22 kinderen direct uit school naar PST gerend. Zij waren uitgenodigd om deel te nemen aan ons jeugdkamp en hadden er veel zin in. De energie spatte er van af. Echte tennistoppers en daar hoort een passend T-shirt bij. In dat nieuwe t-shirt kregen ze van Joyce een intensieve clinic voor forehand en backhand, meteen toe te passen in het spel ‘King of the court’.

Ondertussen waren Elsbeth en Marjanka in de keuken bezig met een hele lekkere maaltijd. Met rode wangen en zweetdruppeltjes op het voorhoofd aten de jeugdkampers macaroni in allerlei variaties met ijs toe. Daarna zingen voor jarige Jolanda, snel de luchtbedden oppompen en de volgende training stond alweer op het programma: de service. De zon was inmiddels achter de huizen gezakt dus de ballen konden hoog worden opgegooid.

Ondertussen bouwde Guido de kantine om tot een echte bioscoop. Om 22:30 uur lagen de tennistoppers uitgeput op hun luchtbedden en keken ze naar ‘Hoe tem je een draak (deel 3)’. Na de film vertrokken 17 kinderen met hun slaapspullen en Lotte naar baan 3 om buiten te slapen. De lucht was helder genoeg om de Grote Beer, Cassiopea en de Poolster te zien. Maar lang bleven ze niet stil liggen. Rennen in het donker en een kussengevecht, dat is pas leuk! Om 2:30 uur vielen ze eindelijk in slaap.

De volgende ochtend werden we verrast door Elsbeth en Tommy. Maar liefst 40 eieren werden er gebakken. Een stevig ontbijt was nodig! Maria kwam Joyce versterken: oplopen met netspel was het ochtend-thema. Eerst aandacht voor de techniek en daarna werd het tempo verhoogd, eindigend met het spel ‘King of the smash’.

Lunchen, opruimen, voetbal. Ondertussen maakte Joyce de indeling voor de afsluitende wedstrijden, singles en dubbels. Tijdens de wedstrijden druppelen ouders, broertjes en zusjes binnen. Nels en Bas waren inmiddels gearriveerd om samen met Dick te zorgen voor een feestelijke BBQ. Moe maar voldaan vertrokken om 20:30 uur niet alleen de kinderen, maar ook de jeugdcommissie naar bed. Het was een heerlijk weekend dankzij 22 vrolijke, enthousiaste en sportieve tennistoppers! Fijne zomer allemaal!

De jeugdcommissie
Lotte, Jolanda, Guido, Marjanka, Elsbeth, Maureen, Joyce en Maria