Competitie 2018

VOORJAARSCOMPETITIE

In 2018 spelen voor PST zeven teams mee in de Voorjaarscompetitie
De wedstrijden worden gespeeld tussen 7 april en 3 juni.
Op zaterdag en zondag zal op ons eigen veld gespeeld worden (banen 4 en 5). De vrijdagavondwedstrijden worden bij Strandvliet gespeeld.
De jeugdteams Groen 1 en 2 hebben hun eigen KNLTB-pagina’s. Zie hieronder.
Er is ook een team mini’s dat speelt in de World Tour Oranje (geboortejaren 2007-2010). Hun competitie eindigt op 1 juli. Zij spelen op 18 maart en 17 juni thuis.

Hier vind je de programma’s en uitslagen van alle seniorenteams.
Korte verslagen door de teams zullen indien beschikbaar hier te vinden zijn.

=+=+=+=+=+=+
Team: Dames Dubbel 17+, vrijdagavond, per speeldag 4 wedstrijden: 4xDD.
Teamleden: Laura Keijzer, Marion Okkerman, Jolanda Somers, Carmen Vlahu (cap) en Cindy Warntjes.

=+=+=+=+=+=+
Team: Dames 17+, zaterdag hele dag, per speeldag 6 wedstrijden: 4xDE, 2xDD.
Teamleden: Anne Van Es, Ilse Stofmeel, Janneke van Veldhuizen, Hilde Weerts (cap), Nijenhuis Francis en Nels Bijl-Groot.

=+=+=+=+=+=+
Team: Dames Dubbel, zaterdag hele dag, per speeldag 4 wedstrijden: 4xDD.
Teamleden: Maria Alves Monteiro, Karijn Helsloot (cap), Jacqueline Duiker, Marie Renee Hoeks, Ankie de Groot en Jeanine Aalfs.

=+=+=+=+=+=+
Team: Groen 1 Jeugd, zondagochtend, per speeldag 4 wedstrijden. Begeleider John Kock. Teamleden: Mees Bakkeren, Merijn de Clerq Zubli, Joep van es, Nina Kock en Tudor Vlahu.

=+=+=+=+=+=+
Team: Groen 2 Jeugd, zondagochtend, per speeldag 4 wedstrijden. Begeleider Jolanda Somers. Teamleden: Tommy Alkema, Emil Hund, Ben ten Kley, Boaz van der Kolk en Manou van der Kolk.

=+=+=+=+=+=+

Team: Oranje 1 Mini’s, zondagochtend, programma World Tour. Spelen op verkleind veld, set van 4 games, BPS. Begeleiding Maud Bloemers. Teamleden: Simon van Grunsven, Loek ten Kley, Bikkel Schouw, Jort Schouw en Sam Vroom.
18 maart – De eerste wedstrijd werd helaas meteen afgelast vanwege het winterse weer en de harde wind. En dat was nog wel de thuiswedstrijd!
25 maart – Gelukkig was de tennisbaan van de A.L.T.C. D.D.V. de week erna nog niet klaar om op te spelen en dus konden we iedereen bij PST uitnodigen. Er werd goed gespeeld en we werden tweede!
2 april – Op tweede paasdag (FOTO) speelden we bij SportChamps in het prachtige Lineushof. Ondanks de regen hebben we een leuke dag gehad. Loek was er deze week niet bij, want hij vierde zijn verjaardag! Bikkel en Jort speelden twee dubbelspellen die ze niet wonnen. Samuel en Simon speelden een prachtig dubbelspel met mooie rally’s. Ook Simon en Sam speelden een mooie wedstrijd die ze wonnen met 4-2. Daarna speelden de mannen nog een enkelspel. Samuel won deze met maar liefst 4-0. Bikkel en Jort verloren beiden met 4-2 na zeer spannende wedstrijden. Ondanks de vele verloren wedstrijden werd er goed gespeeld en hebben we veel lol gehad. SportChamps heeft ons goed verzorgd en als klap op de vuurpijl was er een pinata gevuld met paaseitjes. Toen alle kinderen op de grond lagen, werd er verteld dat we laatste zijn geworden, maar dat mocht de pret niet drukken. Daarna hebben we nog lekker doorgetennist met kinderen uit verschillende teams en hebben we een ijsje gegeten bij IJscuypje! En nu wachten tot de volgende wedstrijd… in juni!

=+=+=+=+=+=+
Team: Gemengd, zondag hele dag, per speeldag 8 wedstrijden: 2xDE, 2xHE, DD, HD, 2xGD. Teamleden: Joyce Koster, Guido van Troost, Rick Vreman (cap), Mascha Swillens, Christa de Wal, Lotte Zevenboom en Rogier Van Splunder.

8 april
: Vandaag speelden in ons team Guido, Paul, Rick, Joyce, Lotte en Mascha en waren we te gast bij ‘de Algemene’ in Amsterdam-Zuid. Helaas hebben we met 6-2 verloren. Een van de tegenstanders was vroeger een ‘2’ in het enkelspel en die bleek voor ons net een maatje te groot. We hebben toch leuke en spannende wedstrijden gespeeld en dankzij Joyce in de single en Lotte/Mascha in de dubbel hebben we toch 2 punten binnengesleept. Op naar aanstaande zondag wanneer we vanaf 11:00 thuis spelen (toeschouwers zijn welkom!).

22 april – Op een zonnige dag midden in Vleuten op kunstgras hebben we hard gestreden om uiteindelijk met 6-2 winst naar huis te gaan. We kregen het niet cadeau: drie-setters, tiebreaks en super-tiebreaks, maar het is gelukt! Met zo’n nummerbord als dat van Joyce kan het ook niet mis gaan natuurlijk!

6 mei – Het was onverantwoord om te tennissen, zo heet, maar de gemengd dubbelploeg zette zich desondanks aan een acht en een half uur durende opdracht tegen de ploeg van Tiebreakers. Dat de hoofden steeds roder aanliepen is begrijpelijk. Omdat Lotte op vakantie was mocht Marie Renée invallen en dat deed ze verdienstelijk en met bravour. Het was tot op het laatst spannend in de gemengde dubbels en de stand bleef aan het eind van de lange dag staan op 4-4.

=+=+=+=+=+=+

Team: Heren Dubbel 35+, zondag hele dag, per speeldag 4 wedstrijden: 4xHD.
Teamleden: Erik d”Ailly (cap), Tom Bode, Paul Bomers, Ronald Boontje, Henk van Bosheide, Harrie van Cranenburgh, Bardia Alaee en Maarten Woud.
8 april – Op de eerste speeldag traden Harrie, Bardia, Maarten en Erik in het zonovergoten strijdperk. Het was zomers. En het resultaat stemde tevreden, al waren daar zoals altijd de onverklaarbare afwijkingen tussen eerste en tweede set: eerst dik winnen, dan onderuit. Hoe kan dat nou? Toch wonnen we de ontmoeting met de Mariniers uit Den Helder met 3-1. Maarten en Erik hadden een tiebreak en een supertiebreak nodig, maar wonnen die overtuigend (6-1, 7-6 en 6-2, 4-6, tb10-5). Harrie en Bardia verloren hun eerste partij, al leek het bij inspelen een simpel potje te gaan worden (3-6, 4-6), maar kwamen in de tweede partij geen problemen tegen (6-3, 6-2). Een van de tegenstanders had te kleine schoenen meegenomen en speelde de tweede partij op blote voeten. Mag niet, kan wel. Een echte stranddag!
16 april – De ontmoeting met Twiske ging helaas verloren met 4-0, al leek de strijd door veel deuce-games tamelijk evenwichtig. Erik had in zijn mailtje de ploeg naar het verkeerde adres gestuurd, waar de mannen maar net op tijd achter kwamen, en dat helpt natuurlijk ook niet.
22 april – De eerste partij op deze hete en zonovergoten voorjaarsdag, van Ronald en Erik, ging helaas verloren: 3-6, 3-6. De opponenten waren fel, snel aan het net en sloegen hard. Ronalds rug speelde op en hij liet zich voor de tweede partij heel verstandig vervangen door Harrie. Er was trouwens onduidelijkheid over de mogelijkheid om van partner te wisselen. Maarten dacht en vond van niet, alle anderen maakten er geen probleem van. Moeten we eens uitzoeken. Maarten en Henk wonnen hun eerste partij overtuigend: 6-1, 6-3. De tegenstand die Harrie en Erik vervolgens tegenkwamen was niet noemenswaardig. Ze hadden een klein dipje, maar verder was het kinderspel: 6-1, 6-4. Er klonken vloeken van de overzijde van het net, op een tweetal momenten hing er zelfs een dreigende sfeer na onenigheid over een bal in of uit, maar aan het eind was de harmonie hersteld. Een van de gasten was naar eigen zeggen ook afgeleid door de buisconstructie onder het net. Heel bijzonder. Tenslotte wonnen Maarten en Henk met gedegen spel hun tweede partij: 6-2, 6-4, en de ontmoeting eindigde daardoor met 3-1. Daarna konden de bitterballen besteld worden en genoten de heren nog een tijdje, zij het met een snel slinkend gezelschap, van een biertje en gezellige drukte op het sportterrein. De voorspelde regen bleef uit.

6 mei
– In het verre Den Helder werd op het Marine-complex op kunstgras partij geboden aan de mannen van Animo. Thuis hadden we die met 3-1 verslagen, dus het was een domper dat we van de eerste twee dubbels er een verloren: Erik en Maarten sneuvelden met 6-4, 6-1. Eriks service liep voor geen meter en dan is het snel bekeken. Paul en Bardia daarentegen knokten zich via een tiebreak naar winst: 6-7, 3-6. De sfeer was opvallend goed en de hitte iets minder dan elders in het land. In de tweede set dubbels waren de PST-rollen omgekeerd en wonnen Erik en Maarten redelijk probleemloos: 4-6, 3-6, terwijl Paul en Bardia geen poot aan de grond kregen: 6-2, 6-1. Eindstand was daardoor 2-2. Met gemengde gevoelens reden we het lange eind terug naar huis. Er had meer in gezeten.

13 mei – Weken geleden haalden we bij ’t Twiske geen punten, al waren we niet kansloos, en dat bleek eens te meer toen de koploper bij ons op bezoek kwam. Regen dreigde de hele dag, maar viel niet noemenswaardig, en het was lekker fris tennisweer. De Twiskers waren toepasselijk en uniform gehuld in fris-groen en de sfeer was de hele dag bovengemiddeld, geen enkele valse noot. Paul en Erik begonnen hoopvol met een tiebreak-set, maar kregen daarna helaas geen kans meer: 6-7, 0-6. Alle andere partijen eindigden in super-tiebreaks, waarvan we er jammer genoeg maar één wonnen, toen Bardia en Henk na 6-3, 4-6 en 10-8 konden juichen. We bleven dapper strijden, met mooie rallys en goed spel, maar verder ging het niet: Bardia en Henk bleven hangen op 3-6, 6-4 en 5-10, Paul en Erik sneuvelden met 7-6, 2-6 en 6-10. Hun allerlaatste punt is noemenswaardig. In de terecht volle overtuiging een winnende volley te gaan slaan botsten de twee veteranen bij het net vol op elkaar, tot schrik van het publiek. Het was een wonder dat de schade beperkt bleef tot een krasje op Pauls been. Symbolisch? Integendeel! Zelden had een duo zo harmonieus zij aan zij gestaan en de high fives aaneen geregen. Enfin, opnieuw had er dus meer ingezeten. Iedereen had wel een top-tennisdag gehad. We staan tweede op de ranglijst, en de twee teams die nog twee wedstrijden moeten inhalen, krijgen ons vast niet meer te pakken. Aldus mijmerend genoten we gezamenlijk van een Maneblusser. Buiten begon het zachtjes te regenen.

27 mei -Zondagmiddag uit tegen TOB in Noord. Op het hoogste niveau – qua leeftijd dan- werd gestreden om de punten. Qua inspanning werden de grenzen van het fysiek haalbare opgezocht. Twee partijen moesten dan ook worden opgegeven wegens blessures, de punten werden eerlijk gedeeld: 2-2. Kansen op de eindoverwinning lagen al niet meer binnen bereik, we voelden ons dan ook een beetje de Tom Dumoulin van deze poule. PB