Februari 2018

Nieuwsbrief februari 2018

Van het bestuur

Je bent net lid geworden van PST, maar hoe nu verder? Je zoekt een tennismaatje, maar je kent niemand. Je vraagt je ook af of je tennis wel goed genoeg is… Je bent niet de enige. Nieuwe leden hebben in het begin vaak aarzelingen om zo maar mee te doen aan de clubactiviteiten, merken we. Dat is eigenlijk niet nodig. Op toernooien wordt op alle niveaus gespeeld en de Open Inloop is speciaal voor nieuwe leden bedoeld. Een andere goede manier om in te burgeren is les nemen. En denk er eens over vrijwilliger te worden. Op deze manieren kun je kennismaken en iemand vinden om lekker mee te tennissen. Onze club groeit en groeit en we willen graag dat iedereen zich welkom voelt.

Geen enkele club kan zonder vrijwilligers. Het bestuur zoekt nog steeds naar mensen die zich willen inzetten voor belangrijke taken, zoals voor de sponsorcommissie (meer informatie) en voor de kantine. Immers, PST gaat ruimer gebruik maken van de kantine. Dus, welke leden willen kantinebeheerder of barman (m/v) zijn, voor een beperkt aantal uren in de week? Meer informatie.

PST heeft sinds begin januari een rookbeleid: het dringende verzoek is om overdag tot 19 uur niet te roken binnen de hekken van het sportpark, en in het bijzonder niet in aanwezigheid van kinderen.

• Op donderdag 8 maart is de Algemene Ledenvergadering, vanaf 20.00 uur in Hotel Arena, in het Oosterpark. De agendapunten zullen vanaf eind februari op de site staan. We nemen onder andere afscheid van Andreas van Es als bestuurslid, dus komt allen! Wil je een agendapunt inbrengen, laat dit dan weten aan de voorzitter, Dick Vis.
  • De nieuwe KNLTB-pasjes zijn geleverd. Op de vrijdagse Open Inloop-avonden kun je hem ophalen, bijvoorbeeld op vrijdag 9 maart, vanaf 19.30u.
  • Op 20 april is het vrijwilligersuitje. Leden die zich inzetten voor de club worden getrakteerd, als dank voor hun bijdrage. Wil je ook mee? Word dan ook vrijwilliger!

Bekijk de activiteitenkalender om het hele seizoen te zien.

Op 11 februari heeft het Valentijnstoernooi plaatsgevonden, waarbij zo’n dertig PST’ers zich kostelijk hebben vermaakt, ondanks de harde wind. Hier staat een verslagje met foto’s.

Op vrijdag 9 maart is er Open Inloop, dit keer zonder eten. We beginnen om 19.30u. Iedereen kan komen spelen, ongeacht niveau, met of zonder partner. Je kunt ook een glaasje aan de bar komen drinken. Op 16 maart is de laatste Open Inloop voor de zomer. Vanaf dat moment heeft Swift de banen en kantine op de vrijdag in gebruik.

Maandag 12 maart gaat Swift weer buiten trainen. Dat betekent dat (een deel van) de banen op maandag, woensdag, vrijdag van 18-22 uur, en op sommige weekenden niet gebruikt kunnen worden voor tennis. Dit duurt tot de vakantie, half juni. Kijk op de kalender.

Maria Alves heeft een intensieve training voor voetenwerk, reactievermogen en coördinatie ontwikkeld; vaardigheden die meteen zijn toe te passen in je tennisspel. Na een succesvolle pilot is een cyclus van tien lessen samengesteld waar je je nu op kunt inschrijven. Zowel voor senioren als junioren. Meer informatie.

Van de Toernooicommissie

Op zondag 11 maart is het eerste PST Stratentoernooi. Heb je een tennismaat in jouw straat, vorm dan een team! Een team bestaat uit vijf volwassen en vijf jeugdspelers (10-17 jaar). Welke straat wordt na een zinderende finale de beste tennisstraat? Deelname 5 euro. Meer informatie en inschrijving.

Van de Jeugdcommissie

De jeugd kan zich nog opgeven voor twee Turbo Weken. De eerste is in de meivakantie, 7-10 mei. Die loopt vol, dus haast je. De tweede is in de zomervakantie, 23-26 juli. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Harold Siekmann (harold@cicgroup.nl). Meer informatie.

Half maart verschijnt de volgende nieuwsbrief. Kopij en foto’s voor nieuwsbrief en website kunt u sturen naar redactie@tennisclubpst.nl.

Erik d’Ailly

www.tennisclubpst.nl