Competitie 2016

Voorjaar
De voorjaarscompetitie is weer afgelopen. Ons dames en herenteam zijn beiden als 7e in hun poule geeindigd. Ons junioren mix-team is als 5e in de poule geeindigd en ons senioren mix-team is, zonder een competitiedag te verliezen, als 2e in de poule geeindigd wat betekend dat zij zullen gaan promoveren! Voor uitslagen: http://www.knltb.nl/uitslagenenstanden

Najaar
In de najaarscompetitie (september en oktober) spelen dit jaar vijf teams: een heren-dubbelteam, twee damesteams, een junior mixteam en een senior mixteam.

De regels voor het spelen van competitie zijn als volgt:

1. Inschrijven is niet individueel mogelijk, alleen team-inschrijvingen worden in behandeling genomen.
  2. De kosten voor deelname bedragen voor seniorenteams 300 euro en voor een juniorenteam 200 euro. (PST moet namelijk extra banen huren bij andere Aemstelburgh om competitiedeelname mogelijk te maken, daar onze eigen banen hiervoor zijn afgekeurd).
  3. PST betaald de baanhuur bij Aemstelburgh, de tennisballen (die hergebruikt worden bij toernooien e.d. en dus niet mee naar huis kunnen worden genomen) en de KNLTB-bijdrage. PST reserveert in haar begroting een bedrag van 1.500 euro voor het afvaardigen van competitieteams.
  4. Competitie kan gespeeld worden in de weekenden maar ook door de week (s’avonds en overdag) tenzij anders weergegeven.
  5. Juniorenteams worden samengesteld door de Jeugdcommissie in overleg met de tennisdocenten. Jeugd kan zich dus niet zelfstandig als team opgeven maar zal benaderd worden.
  6. Deelnemers aan KNLTB competities vertegenwoordigen PST. Wij verlangen daarom van onze deelnemende teams dat zij zich sportief gedragen (fair play).
  7. Zorg bij het opgeven van een team dat er voldoende deelnemers zijn, d.w.z. uit ervaring hebben wij gemerkt dat het opnemen van 1 of 2 reserves in een team belangrijk is om te garanderen dat er voldoende spelers aanwezig zijn tijdens een competitiedag. Daarnaast moet er een captain (of in geval van een juniorenteam een begeleider) worden opgegeven die als contactpersoon fungeert binnen het team, de verenigingscompetitieleider en de tegenstanders.
  8. Deelname na inschrijving kan niet worden gegarandeerd. Dit is afhankelijk van of en hoeveel banen PST bij Aemstelburgh kan huren en op welk tijdstip, of deelname binnen de begroting van PST past en in het algemeen up to de discretie van de verenigingscompetitieleider en het bestuur welke teams kunnen worden toegelaten.

Meer informatie over KNLTB competities is beschikbaar op: http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/algemene-informatie/ of je kan ook een mailtje sturen naar de verenigingscompetitieleider van PST: p.g.a.bomers@gmail.com