KNLTB najaarscompetitie

Alle leden vanaf 11 jaar van PST kunnen dit jaar voor het eerst meedoen aan een KNLTB competitie. Omdat onze eigen banen niet geschikt zijn voor KNLTB competitiewedstrijden moesten we op zoek naar een alternatieve locatie voor onze thuiswedstrijden. Die hebben we gevonden, en afgelopen woensdag zijn de afspraken bevestigd. De inschrijving sluit wel al op 7 juni, dus heb je interesse om mee te doen lees dan snel verder!

Voor veel spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie en trainen voor een doel. Ook voor PST is de competitie belangrijk. Niet alleen omdat het veel sfeer en gezelligheid op de club brengt, maar ook omdat competitie spelen voor verbinding tussen de leden zorgt. Een team bestaat uit minimaal 4 leden, maar wij raden sterk aan om ook 1 of 2 reserves op te nemen.

De najaarscompetitie wordt in het algemeen gespeeld in afdelingen van acht ploegen in de maanden september t/m november, waarin een halve competitie wordt gespeeld (zeven speeldagen) met uit- en thuiswedstrijden. Helaas zijn er geen thuiswedstrijden op ons sportpark mogelijk omdat de banen vanwege de balstuit zijn afgekeurd. Voor de thuiswedstrijden kunnen we gebruik maken van de gravelbanen van ATC Kadoelen op zaterdag en zondag. (Voor de Tenniskids Worldtour hebben we gelukkig dispensatie kunnen verkrijgen dus dit kan wel op onze eigen velden).

Hier lees je meer over de categorieën (alleen zaterdag en zondag dus mogelijk).   Aangezien PST nog niet eerder aan een competitie heeft deelgenomen zullen veel leden nog geen puntengemiddelde hebben. Het zou daarom helpen om een schatting van je klasse als team op te geven. Wij raden aan om 1 of 2 reserves in je team op te nemen (deze gelden dan ook als deelnemer).

Stuur voor 7 juni een mail naar info@tennisclubpst.nl met de volgende gegevens:
– Voor- en achternaam van alle teamleden;
– Bondsnummers van alle teamleden (te vinden op je KNLTB/PST-ledenpas);
– Jeugdteams dienen ook de begeleider door te geven (senior PST-lid);
– Seniorteams dienen aan te geven wie de captain van het team is;
– De categorie (a t/m ab) en de geschatte klasse (meer info)

Kosten
– Het inschrijfgeld voor deelname aan de KNLTB najaarscompetitie 2015 bedraagt €36,28 per team;
– De kosten per seniordeelnemer zijn €50,- en voor een juniordeelnemer is dat €25,- (dit is een bijdrage in de kosten van de banen die PST bij Kadoelen huurt).

Wie helpt mee?
We hopen dat zich een aantal PST teams zullen vormen die mee gaan doen aan deze KNLTB competitie! Daarnaast zoeken wij iemand die contactpersoon wil zijn tussen de KNLTB, ATC Kadoelen, de teams van andere verenigingen en de PST Teams. We zijn erg geholpen als iemand dit op zich wil nemen.

Let op. Indien een reeds ingeschreven ploeg zich na 1 juli terugtrekt, zijn wij genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven ploeg na publicatie van de indeling door de KNLTB geldt een boete van €225,-.