Laatste HangOut van het seizoen

Groep 8 heeft de toelatingstest tot de hangout doorstaan!

Vrijdag 21 juni jl. was het de laatste hangout voor de zomer. Een hele bijzondere dit keer, want groep 8 mocht voor de eerste keer onze hangout bezoeken. Na de zomer worden zij immers ook middelbare scholieren. Maar zijn ze wel geschikt? Om daar achter te komen hadden onze hangouters een zeer strenge toelatingstest bedacht. Iets wat onze groep-8-ers niet wisten. 
Poeslief ontvingen we de nieuwsgierige nieuwelingen. Elsbeth, onze hangoutkok, had waanzinnig lekker Mexicaans gekookt. Gebroederlijk zaten we aan de lange tafel buiten te eten. Glaasje cola of sinas erbij? Na het eten kreeg iedereen een stoer hangout t-shirt. Nog even een groepsfoto en we horen erbij dachten ze..… maar toen begon het pas!!


Een spannende tennisstrijd barstte los, met een hoog roulatie tempo. Dit was niet voor niets. Na de strijd wachtte groep 8 een verrassing, het spannende Doritos Roulettespel. De nieuwelingen werden niet gespaard. Het speelkwartier was nu echt over. De smashes, aces en volly’s vlogen ze om de oren. Wat zijn ze lang, die middelbare! Nog een beetje beduusd zaten de groep-8-ers uit te hijgen bij het vuurtje.
Dat duurde niet lang, de tweede test kon beginnen. Dapper stond groep 8 in een rij om, om de beurt een Doritos chips te pakken. Chips met een heerlijke TACO smaak. Maar wie heeft de pech chips te pakken zo SPICY dat je tranen in je ogen krijgt en je tong blauw kleurt? Olivier was als eerste de gelukkige! Rennend over het veld en heel veel water drinkend, doorstond hij dapper de test. Maar ook Emil, Tommy en Parel kregen het plots heel warm.

Onder luid applaus werd groep 8 toegelaten. En zoals het echte hangouters betaamd, werden er tot in de late uurtjes mashmellows gesmolten en heel veel nagepraat. Welkom groep 8! Tot de eerste hangout na de zomer! Altijd de tweede vrijdag van de maand.

(De hangout is powerd by DEES Amsterdam Huiswerkbegeleiding)