Juli 2018

Inhoud

 • Nieuwe veldverdeling vanaf komend seizoen
 • PST Clubavond op vrijdagavond
 • Actieve leden doen iets terug voor de club
 • Lessen: huidige lesreeks, extra turboweek, nieuwe lesreeks
 • PST Jeugdkamp: verslag
 • PST ZomerWeekToernooi 2018: terugblik

Nieuwe veldverdeling vanaf komend seizoen

Vanaf de tweede week van september (na de huidige les-reeks) wordt de veldverdeling enigszins aangepast. De hoofdlijnen:

 • PST en Swift ruilen de maandag met dinsdag en de donderdag met vrijdag (zie schema);
 • De KNLTB banen zijn vanaf nu altijd beschikbaar voor tennis; Swift zal alleen nog trainen op de korfbal-ondergrond.

Hoewel dit per saldo voor volwassenen geen consequenties heeft overdag, en ook de mogelijkheid voor groepslessen blijft op woensdag- en vrijdagochtend, zijn er wel twee belangrijke consequenties:

 • In het Swift-seizoen (vijf maanden) is op donderdagavond geen baan beschikbaar is voor vrij tennissen;
 • De vrijdagavond is vanaf nu altijd voor PST! Dat is goed nieuws.

De komende week zal onze tennisschool een oproep doen voor het nieuwe seizoen. Op maandagavond wordt op 3 banen les gegeven, op dinsdagavond op 1 baan, op woensdagochtend en -avond op 1 baan, op donderdagavond op 2 banen. Op vrijdag is er tot 19:00 uur lesmogelijkheid; op basis van de belangstelling wordt gekeken hoe dit wordt ingevuld. Verder is er overdag, ook op woensdagmiddag meer ruimte voor jeugdlessen. Schrijf je dus snel in als de uitvraag wordt gedaan en geef je meteen op voor het leveren van een bijdrage aan de club. Dit laatste geeft voorrang en de lescapaciteit is beperkt!

PST Clubavond op vrijdagavond

Vanaf de tweede week van september neemt PST de kantine in eigen beheer. Vanaf 19.00 uur tot 22.30 uur zullen de velden en de kantine iedere vrijdag open zijn om tennis te spelen, een drankje te drinken en (op zijn tijd) een hapje te eten.

Deze verandering is natuurlijk geweldig voor het buurt- en clubgevoel van PST. Het vraagt echter ook wel wat van ons als leden. Om de kantine te kunnen bemensen is bijvoorbeeld hulp van PST-leden nodig. Dit leidt tot 2 leuke en belangrijke uitnodigingen!

UITNODIGING 1: op vrijdag 14 september 2018 om 20:00 uur willen we graag met elkaar bespreken hoe we de PST Clubavond tot een succes kunnen maken. Iedereen is van harte uitgenodigd om met ideeën te komen en deze dan en daar in de kantine in te brengen.

UITNODIGING 2: op vrijdag 21 september 2018 volgt de grote opening van de PST Clubavond.

Actieve leden doen iets terug voor de club

Een grote en actieve vereniging zoals PST vraagt om inzet, betrokkenheid en ‘onderhoud’. PST heeft 700 leden, dit zijn mensen uit de buurt. Er staan nog 150 buurtgenoten op de wachtlijst. Vanaf het nieuwe seizoen 2018/2019 wordt van actieve leden een bijdrage gevraagd, net als bij iedere andere sportclub. Zo houden we de club draaiende, en blijft het een echte ‘club’. 

Dus: speel jij of je kind competitie of les jij of je kind bij PST, dan wordt een actieve bijdrage aan de club gevraagd. Er is genoeg te doen, voor ieder wat wils. Dit kan een keer per jaar achter de bar staan zijn, een keer koken tijdens een open inloop, een keer opruimen of schoonmaken en als je iets meer kan of wil doen zou je ook lid kunnen worden van een commissie of bij vacatures van het bestuur van PST. We hebben een jeugdcommissie, toernooicommissie, barcommissie en kascommissie en in al die commissies is hulp zeer welkom. We overwegen ook een PST Clubavond-commissie in het leven te roepen.

Voorrang bij tennisles en op de wachtlijst

Bij de uitvraag van het nieuwe lesseizoen wordt gevraagd welke bijdrage je kunt en wil leveren aan de club. Lesplekken zijn altijd beperkt, en als je dit invult heb je voorrang.

Mensen op de wachtlijst kunnen alleen nog maar lid worden in combinatie met een actieve bijdrage voor de club en mensen die meer voor de club willen doen krijgen voorrang op de wachtlijst. Een e-mail met motivatie kan gestuurd worden aan info@tennisclubpst.nl.

Lessen: huidige les-reeks, extra turboweek, nieuwe les-reeks

 • Informatie over de lopende lesreeks (deze informatie is voor volwassenen! – jeugd-lessers ontvangen per e-mail separaat bericht):
  – De maandaglessers hebben nog les op maandag 16 juli en 3 september.
  – De dinsdaglessers hebben nog les op dinsdag 17 juli en 4 september.
  – De woensdaglessers hebben nog les op woensdag 18 juli en 5 september.
  – De donderdaglessers hebben nog les op donderdag 19 juli en 6 september.
  – De vrijdaglessers hebben nog les op 7 september. Let op! Deze vrijdag geen les!
  – De zondaglessers hebben nog les op zondag 2 juli en 9 september.
  Let op! Vanwege de zomervakantie is er geen les van 23 juli t/m 2 september as.
 • Turbo Weken volwassenen: extra Turbo Week in augustus
  De Turbo Week van juli voor volwassenen is inmiddels volgeboekt en daarom komt er een extra week van maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus. Er is beperkt plek dus als je wilt meedoen, wees er dan snel bij. Deze intensieve trainingsweek onder leiding van Celine is een trainingsweek die bedoeld is voor de enthousiaste en fanatieke tennissers. In deze week train je 5 keer in een training van anderhalf uur. De tennistraining wordt op twee van de vijf dagen gecombineerd met een conditietraining op de baan. Deze conditietraining zal tennisinhoudelijk zijn. Er zal gewerkt worden in twee groepen. Tijdstip van starten is steeds om 19u00 of om 20u30.
  De kosten voor deze week zijn € 70,- p.p. In totaal is er voor 16-18 deelnemers plaats (ieder blok 8-9 deelnemers op 2 banen). Vanzelfsprekend word je ingedeeld aan de hand van je speelsterkte, dus je kunt zowel om 19u00 als 20u30 worden ingedeeld!
  Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Harold Siekmann via harold@cicgroup.nl. Graag naam, geboortedatum, speelsterkte/tenniservaring en mobiel nummer vermelden.
 • Binnenkort volgt de uitnodiging om aan te melden voor de nieuwe reeks die half september start.

Joyce, Celine, Ruud en Harold wensen iedereen alvast een fijne zomervakantie!

PST Jeugdkamp: verslag

Het Tenniskamp 2018 was opnieuw een groot succes. Vrijdagmiddag 6 juli stonden we om half 5 op de baan en begonnen met een spelletje zodat alle kinderen elkaar snel leerden kennen. Daarna werd meteen van start gegaan met de training. Op 3 banen waren verschillende drill oefeningen: stopvolley bij Maria, drive-volley bij Celine en approach bij Joyce. 

Elsbeth had ondertussen heerlijke pasta gemaakt en daar was iedereen na de trainingen heel erg aan toe. Vervolgens tijd voor voetbal want België speelde. In de rust ging Joyce al weer de baan op om spelletjes te spelen. Om half 11 moest helaas gestopt worden met tennissen want het werd donker. Maar de avond was nog niet voorbij, want in de kantine was het tijd voor een filmpje kijken en buiten ging de vuurkorf aan met marshmallows. En………. buiten slapen!! Dat was nog eens een avontuur. 

Na een veel te korte nacht was er de volgende ochtend heerlijk ontbijt van Elsbeth: ei met spek. En daarna weer met een lekkere training de baan op. Eerst alles van de vorige dag toepassen in de rally. Iedereen had goed opgelet, want het liep als een trein. Na een training van bijna 3 uur was het in de middag tijd voor vrij spelen. Er was een zwembad, er kon op het veld getennist worden, en ook waren er allemaal andere spellen. Maar het kon natuurlijk ook helemaal anders: de meiden lagen lekker te zonnen op het veld. 

Vanaf 4 uur kwamen de ouders er bij en hebben we het weekend heerlijk afgesloten met, zoals het hoort bij PST, een fantastische bbq verzorgd door Rick, Bas, Jolanda en Elsbeth. 

Het was dus een fantastisch weekend! Heel hartelijk bedankt aan de jeugdcommissie (Jolanda, Marjanka, Guido, Lotte en Maria), de trainers (Maria, Celine en Joyce) en de super-kok van het weekend Elsbeth.

Voor foto’s: zie het fotoverslag op de website.

PST ZomerWeekToernooi 2018: terugblik

Het ZomerWeekToernooi begint een traditie te worden, en de editie 2018 kan zonder meer geslaagd worden genoemd! Meer deelnemers, meer wedstrijden, meer actieve leden dan vorige jaren. De dagelijkse verslaglegging is nog op de PST website te vinden met tekst, foto’s en filmpjes. Om terug te proeven van de sfeer is een compilatievideo gemaakt die op de hoofdpagina van de website staat.

Aan iedereen die heeft meegespeeld en meegewerkt om het toernooi tot een succes te maken: heel hartelijk bedankt!

Eind augustus verschijnt de volgende nieuwsbrief. Kopij en foto’s voor nieuwsbrief en website kunt u sturen naar info@tennisclubpst.nl.

www.tennisclubpst.nl