Tien lessen voetenwerk

Maria Alves heeft een intensieve training voor voetenwerk, reactievermogen en coördinatie ontwikkeld, vaardigheden die meteen toe te passen zijn in je tennisspel. Na een succesvolle pilot is hiervan een cyclus samengesteld waar je nu op kan inschrijven, zowel junioren als senioren.

Voetenwerk in combinatie met coördinatie is heel belangrijk in het tennisspel. Splitstep, zij-sluitpas, cross-overpas, ‘walking en hopping’ step-technieken en ‘in de bal stappen’, alle (voet)bewegingen worden vanuit je hersenen aangestuurd. Door het trainen met bijvoorbeeld een speedladder en een springtouw, train je het centrale zenuwstelsel. De signalen gaan sneller naar je spieren en je reactievermogen en voetenwerk verbeteren. Je wordt niet alleen wendbaarder en sneller, ook je conditie verbetert. Dit moet je leren combineren met een goede fore- en backhand.

Wil je een trainingscyclus van tien lessen, specifiek gericht op je voetenwerk, je reactievermogen en je coördinatie in combinatie met je fore- en backhand, geef je dan op bij Maria: maria.alvesdelima@hotmail.com, of bel 06 21224740 (ook voor meer informatie). De trainingen vinden plaats op zaterdag- en woensdagavond.
De trainingsgroepen bestaan uit maximaal vier leden.
De kosten zijn 80 euro per cyclus van 10 lessen.