ZomerWeekToernooi | Dagverslagen

Aftermovie 


Nog één keer nagenieten van een fantastische week. Bibian heeft elke dag mooie filmpjes gemaakt. Hieronder nu dus de hele week in een notendop.


 

Zaterdag 30 juni – Finaledag!


Wat een heerlijk einde van een prachtig ZomerWeekToernooi was het. Zon, gezelligheid, heerlijk tennis, en waanzinnig lekker eten. Van 9 tot middernacht zoemde en gonsde het en liep iedereen af en aan. Er werden 30 mooie partijen gespeeld, soms in de brandende zon, in de keuken was het de hele dag een drukte van jewelste voor de voorbereidingen voor de barbecue en de taarten bleven maar afgeleverd worden door de junior-patissiers.

Voorzitter Dick mocht om 9:00 uur het spits afbijten op de baan, samen met 9 andere finalisten. Dick viel overigens in voor Denijs, waardoor zijn finalepartij gewoon kon doorgaan.

De keuken kwam rond 10:00 uur op gang met de eerste saladeploegers – er moest veel gesneden worden om naast alle vlees op de barbecue ook lekkere frisse groenten en groene snacks te kunnen serveren. En dat is gelukt.

Meest gehoord: wat een heerlijke week! PST staat voor gezelligheid, voor ongedwongenheid, voor buurtgevoel, voor lekker eten, voor sportief en leerzaam tennis, en voor nog heel veel andere dingen. Alle junioren konden na 18:00 uur met een of meer medailles naar huis, en de senior-poule-winnaars kregen een lekkere fles bubbelwijn. En daarna tijd voor barbecue met het grootste deel van de 150 deelnemers aanwezig, voor gezellig aanschuiven aan de lange tafels en voor meezing-muziek.

Het bleef nog lang onrustig op de Plantage Parklaan…..
Een week om lang te onthouden.


Vrijdag 29 juni – The Day Before


Dan ineens is het zover en rolt om 22:53 uur het finale-schema voor de zaterdag in de mail. Dat schema laat ook meteen zien hoe druk er de hele week gespeeld is. De finales en de wedstrijden voor plaatsen 3 en 4 gaan zaterdag de hele dag door vanaf 9:00 uur tot 18:00 uur. 30 wedstrijden en een heel aantal mensen dat 2 keer mag aantreden: enkel en dubbel.

Nog even een paar mooie uitslagen…. In Cuba Libre A lieten Ingrid en Jan-Jurg het op een tie-break aankomen tegen Ingrid en John. Na een eerste verloren set (1-6) kwamen ze terug met 6-3 en besloten ze met 10-8 in de tie-break. Spannend! Ook Diederik en Jelle hielden het in Mojito B lang ongewis wie zou uitkomen tegen Joyce, de nummer 2 van Mojito A. Uiteindelijk won Jelle na tie-break die partij speelt hij om plaats 3 of 4 tegen Joyce.

 

De junioren hadden er ook zin in op vrijdag. Wij, Roy en Vincent, hadden nog een les van Joyce om 14:30 uur op een volledig leeg veld, maar vanaf 15:00 uur stroomden al de eerste junioren binnen die stonden te trappelen om vanaf 16:00 uur hun wedstrijd te spelen. Dat leverde mooie dubbels op in de poules Schatkist, Peche Melba en Cookie Dough.

Ondertussen werd het warmer en warmer. Exact het weer dat hoort bij een lamscurry zoals Bas en Nels serveerden (woordspeling..…). Bovendien goed om te wennen aan het barbecue-weer met 28 graden voor de zaterdag! Slagerij Vet verzorgt het vlees en de hardware, en vanaf morgenochtend 10 uur wordt druk gesneden en gehakt aan koolsalade, groene salade, saté saus en snoepgroente. Gezond en gezellig dus.

Veel speelplezier voor de zaterdag alvast!

 


Donderdag 28 juni – donderdag lasagnedag


Pufheet, dat werd het in de middag. Waarschijnlijk een voorproefje op zaterdag, wanneer de barbecue aan kan bij 28 graden volgens de voorspellingen. De sfeer rond het veld wordt met de dag zomerser, ook dankzij ranja-taps, flamingo-tafelkleden, parasols en lekkere koele wijn.

Op het heetst van de dag gingen de junioren in de slag. Merijn en Emil sloegen zich tegen Ben en Tommy via een heuse 7-3 tie-break naar de winst in hun poule. Ook in de enkels hadden Britt en Manou een 7-5 tie-break nodig om de tweede en derde plaats in de poule uit te maken. Britt ging er uiteindelijk met die plek van door.

Voor de winnende junioren: vergeet niet om zondag vanaf 17:00 uur jouw prijs op te halen!

Vanaf 18:00 uur was het seniorentijd. 1 dubbel kon helaas niet doorgaan, maar Mai Tai A besliste in twee matches om 18:00 en 21:00 uur de poule-uitkomst. Joanneke en Diederik mochten beide keren aantreden en speelden twee keer een tie-break. Een zware dag dus voor hen. Om 18:00 uur wonnen zij van Eppo en Janneke, maar om 21:00 uur waren het Hendrik en Casper die zich naar de eerste poule-plek sloegen.

Om 19:30 uur zaten de stoelen langs de lijnen vol bij banen 4 en 5. Wij, Roy en Vincent op baan 4, dachten eerst even dat het om onze goedbedoelde beginners-balletjes in de Bloody Mary A poule ging, maar toen wij een baantje verder keken snapten wij ook al snel dat het prachtige spel van Joyce en Guido de reden voor de volle banken was. Wel goed om als beginners zo een beetje aan spelen voor publiek te wennen. Guido haalde overigens de eerste plaats in Mojito A, met een erg mooie match: 6-1 1-6 10-8. Joyce werd daarmee tweede (en Casper derde).

Bekijk hier weer de impressie van dag, het filmpje

Fotograaf en cineast Bibian in actie:

Zo langzamerhand stromen de poule-uitslagen binnen en wordt duidelijk wie in de finales en de halve finales staan. Voor uitslagen, poule-standen en baanschema’s (ook op zaterdag-finaledag), zie: https://tennisclubpst.nl/zomerweektoernooi-2018-speelschemas-en-uitslagen/


Woensdag 27 juni – mini’s en junioren in actie


Het wordt steeds zomerser in de Plantage en de kinderen hadden daar op woensdagmiddag volop profijt van. We laten de kinderen zelf aan het woord.

Michelle:

Charlotte:

Manou:

Thalia (met prijs!):

Merijn:

Daar kunnen we weinig meer aan toevoegen. Behalve nog dat er in de avondzon enorm van de ‘véritables boulets à la Liégoise’ van chefs Marie Renée en Bruno genoten werd. Wander kwam er zelfs speciaal voor om rijden vanuit zijn werk.

 

Met Dolly achter de bar werd het een prachtige avond. Zij liep met een grote glimlach terug naar huis en ziet uit naar haar volgende bardienst. Wij ook!

Bekijk hier het filmpje van de mini’s middag


Dinsdag 26 juni – de Dag van de Geheime Taart


Je zou misschien denken dat het ZomerWeekToernooi draait om het tennissen. Of om eten en drinken langs de lijn. Is allemaal ook waar, maar voor een groot deel draait het om de taarten! Het gaat soms wat ongemerkt, ze staan er ineens op de hoek van de wedstrijdtafel in de kantine, maar er zit heel veel werk, liefde en energie in van de junior leden van PST.

Iedere dag taart is natuurlijk op zichzelf al een feestje. Maar wat voor taarten…. Bij dit blog alvast wat foto’s van wat we de eerste drie dagen gezien en geproefd hebben. Zoals een prachtige tover(tennis)bal met cake in 100 kleuren onder de glazuurlaag. En natuurlijk de mysterieuze Geheime Taart met het slot er op. Wat zou daar nou in zitten? Ook verrukkelijke klassiekers tussendoor zoals een appeltaart die we vooral geen appelkruimeltaart mochten noemen. Rara….. Blijf alert, want er komen nog veel meer mooie en lekkere taarten!

 

Tussen het eten en borrelen door werd ook nog zichtbaar plezier getennist. De week vordert en de eer om het poule-podium begint daarbij ook een rol begint te spelen. Zo werd in Tequila Sunrise A al weer de laatste wedstrijd gespeeld tussen Wander, invaller Mark, Jelle en Dick. Er was een tie-break nodig waarna Jelle en Dick toch hun meerdere moesten erkennen in de tegenstanders. Spannend, spannend, spannend!

Nog een bericht van heel andere aard: onze trouwe (baan)sponsor Spar aan het Rapenburg is afgelopen maandag vroeg in de avond overvallen. Als buurt-tennisclub hebben we veel aan onze sponsors. Zij leven met ons mee en wij met hen. Na zo’n bedreigende situatie is het extra belangrijk om dat te laten blijken. Er gaat een PST-bloemetje heen om ze sterkte te wensen.

Bekijk hier het filmpje van dag 3


Maandag 25 juni – de eerste zonnige toernooidag


Maar liefst 34 games hadden Denijs en John in de Manhattan poule nodig om het pleit te beslechten ten gunste van Denijs. En in de dubbels kregen Maria en Lotte hun winst op Martijn en Ellen ook niet cadeau met 35 games. Mooie vriendschappelijke matches allemaal. Wat een zonnetje al niet met een toernooi kan doen.

 De laag boven de bomen hangende zon maakt het soms knap lastig op de baan. Tot een uur of half 9 was het zonnebril-en-petten-op als je aan de Parklaan kant stond. Voor de toeschouwers en de picknickbank-zitters was dat geen straf, zeker niet toen op baan 5 Guido en Casper in de Mojito-poule nog even een sportieve inspiratie-match ten beste gaven, die overigens in het voordeel van Guido eindigde. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Op Centre-court (baan 3) streden Ingrid en Roy om prime time om de eer in de starterspoule van de Bloody Mary’s. Zo zie je maar weer dat tennis op alle niveaus leuk is: de match eindigde na anderhalf uur sportief buffelen in gelijkspel zonder dat er tijd was voor tie-break.

Nog een eet-oproep: vergeet niet om je op te geven voor het eten! Het is heel gezellig buiten eten nu het weer beter wordt. Maandag werd een heerlijke penne pesto met Corsicaanse salade opgediend. Stamppot, Luikse ‘boulets’, lasagne en curry staan nog in het verschiet!

Opgeven kan hier: https://tennisclubpst.nl/zomerweektoernooi-2018-eet-mee/

Bekijk hier filmpje dag 2


Zondag 24 juni – een heerlijke openingsdag


Het ZomerWeekToernooi 2018 is van start gegaan! Het woord ‘zomer’ was op de openingsdag nog wat overdreven, maar het was prima tennisweer met 18 graden en (net) geen regen. Dat leverde mooie wedstrijden op, om te spelen en om naar te kijken. De nieuwe picknick-tafels deden goede diensten, het liep gezellig af en aan met spelers en met kijkers. De voorzitter was net op tijd weer teruggekomen van een buitenlandse trip en liet ook zijn neus nog even zien bij de start van de avondwedstrijden. Het fijne buurt-karakter van PST was weer eens volop aanwezig!

Een van de langste matches voor de zondag staat op naam van Jacquine en Lizet die als uitsmijter van de zondag vanaf 21:00 uur begonnen aan een prachtige 6-2 4-6 10-6. Dan heet je poule niet voor niets Cosmopolitan! Ook in Tequila Sunrise werd bijna tot de zonsopgang door-ge-heren-dubbeld met 6-2 3-6 10-1.

En niet onvermeld mag blijven dat er ook in de ‘kan niks’ categorie van de Bloody Mary’s serieus tennis werd gespeeld. Het gaat om het plezier tenslotte. En dat je dan af en toe daarin een enkele heren-nieuwkomer hebt die even vergeet mee te eten…. Dat leverde schaamrode kaken op, en ook nog eens een enorme misser want de Chili Sin Carne zag er heerlijk uit en leverde goede recensies op.

Het was erg gezellig in de bar met Jelle en Wander aan de tap, en de jeugd die dubbel sportief aan de bar hing: op de tv voetbal kijken en door het raam de ouders in de gaten houden. Kortom: een heerlijke openingsdag! 

bekijk hier filmpje dag 1

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren