2 mei 2020: hervatting jeugdlessen

Bericht van de PST Jeugdcommissie

De hervatting van de jeugdlessen mag van de gemeente alleen onder strikte voorwaarden. Daar is hulp van iedereen bij nodig. Hieronder een overzicht van de maatregelen die zijn genomen en die strikt zullen worden gemonitord. In kort kort:

• Er gelden STRIKTE HYGIËNEREGELS. Lees deze hieronder aandachtig door.
  • Er wordt toezicht gehouden door PST-leden. MELD JE AAN!
  • Er wordt gehandhaafd vanuit PST en door de gemeente.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de PST Jeugdcommissie.

Strikte hygiëneregels

Heel belangrijk: als je komt tennissen, houd je je aan de regels, anders ben je niet meer welkom op het sportpark. Dit geldt ook voor de ouder(s) / verzorger(s). De volgende regels gelden:

• Was je handen voor je van huis gaat.
  • Kom lopend naar het sportpark.
  • Ouder(s) / verzorger(s) blijven thuis. Een ouder / verzorger die wel mee gaat, brengt zijn/haar kind naar het tennispark tot het hek en blijft niet hangen voor het hek of in de buurt.
  • Vóór de tennisles verzamelt iedereen zich op de aangewezen plaats. Meld je bij aankomst bij de toezichthouder (geel hesje) die bij de ingang van het sportpark staat.
  • Neem een eigen bidon met drinken mee. Het clubhuis is gesloten.
  • Ga thuis naar het toilet. De kleedkamers zijn gesloten.
  • Neem een (plastic) tas mee waar je je spullen in kunt doen zodat ze droog blijven bij regen.
  • De dug-out is alleen toegankelijk voor de trainer, ook bij regen.
  • Kom niet te vroeg: maximaal 5 minuten voor aanvang van de les.
  • Meld je af als je niet naar de les kunt komen.
  • Zit zo min mogelijk aan attributen die op en rondom de baan staan (denk aan het net, een bankje, het hek, de ton met ballen, scorebord etc.).
  • Ga na afloop van de les direct naar huis. Als je opgehaald wordt, wacht je buiten het hek op je ouder/verzorger. Je blijft niet socializen. Je blijft niet hangen bij het hek of in de buurt.
  • Blijf thuis als je zelf een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts.
  • Blijf ook thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.

Wij volgen de RIVM-richtlijnen die door de KNLTB zijn vertaald voor tennis. Lees ook deze aandachtig door.

Toezichthouders

Per lesdag worden toezichthouders aangesteld. Toezichthouders zien toe de bovenstaande maatregelen, zodat de lessen door Joyce, Maria, Ruud en Jannus voor iedereen veilig kunnen plaatsvinden. Zonder voldoende toezichthouders wordt een les afgezegd.

Je kunt je opgeven als toezichthouder bij Joyce of Maria. Er zijn toezichthouders nodig van maandag tot en met vrijdag van 15.30 uur tot 19.30 uur en op zaterdag- en zondagochtend van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Handhaving door PST en door de gemeente

Alleen door met elkaar als PST-ers de regels te volgen, en ook de niet-PST-ers zonodig aan te spreken, kunnen we het sportpark open houden voor onze jeugd.

• Houd je je niet aan de regels, dan krijg je een waarschuwing. Bij de volgende waarschuwing ben je een maand niet welkom. Ouder(s) / verzorger(s) worden geïnformeerd. Het lesgeld wordt niet teruggestort.
  • Ook ouders / verzorgers dienen zich aan de regels te houden en krijgen een waarschuwing als zij zich hier niet aan houden. Het bestuur wordt hierover geïnformeerd.
  • Vanuit de gemeente zal veel gecontroleerd gaan worden. Het sportpark is alleen geopend om te trainen voor de jeugd tot en met 18 jaar (tennis, korfbal, hockeyplezier) en voor de BSO. Vrij spelen/tennissen, voetballen en andere sportactiviteiten zijn niet toegestaan. Bij overtredingen wordt het sportpark alsnog weer gesloten.