Tenniskids Worldtour

tennis-kids bal

Tenniskids najaar 2016
PST heeft voor het najaar een Oranje Team (speelt thuiswedstrijden op zondag op eigen veld) en een Groen Team (speelt de thuiswedstrijden op woensdagmiddag helaas elders omdat er geen ruimte is op onze eigen velden). Op dit moment zijn de speeldata nog niet bekend.

Uitgangspunt
Tenniskids is opgebouwd uit drie fases: Rood, Oranje en Groen. De Rode fase is de fase waarin jonge kinderen starten en hier wordt gespeeld met een zachte bal geschikt voor stage 3. Er wordt in Rood gespeeld op 12 meter banen. De Rode fase bestaat uit drie niveaus, Rood 3, Rood 2 en Rood 1. De Oranje fase speelt zich hoofdzakelijk af in het driekwart veld. De bal die wordt gebruikt is harder dan de bal voor Rood. Hier wordt de stage 2 bal gebruikt. Oranje bestaat ook uit 3 niveaus. In de Groene fase wordt gespeeld op de hele tennisbaan maar met zachtere ballen dan de normale bal. De Groene fase kent geen niveaus. Kijk hier voor meer informatie over hoe het programma is opgebouwd: http://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/programma-opbouw/

Lessen en trainingen
Alle trainers die betrokken zijn bij Tenniskids hebben naast hun tennislerarenopleiding een speciale scholing gevolgd via de KNLTB. Dit zijn dus zeer vakkundige trainers. Bij PST zijn dit onze vaste tennisdocent Joyce (van CIC Academy) en Maria die de zondagochtendtrainingen verzorgt.

Voor meer informatie kun je mailen naar jeugd@tennisclubpst.nl