ZomerWeekToernooi 2017

Foto’s Erik d’Ailly 

ZATERDAG, zotte zomerdag. Dat wil dus zeggen: regen! Het werd gelukkig net op tijd droog en het programma verliep zonder vertraging. De ene na de andere finalepartij ontrolde zich, met mooie resultaten voor wie aan de goede kant van het net stond. Jacqueline, de twee Robben en Hilde mochten zich om 12 uur kampioen noemen, anderhalf uur later gevolgd door José, Ankie/Jacqueline, Maarten en Wouter.
De verslagenheid aan de andere kant van het net verdween snel, want daar stond alweer een nieuwe taart, nu een merengue-taart, van Thomas!
Om drie uur was het vonnis in nog vier partijen geveld en was het high fiven voor Bas/Nels, Bardia/Jelle, Jos/Maarten en ook onze eigen tennisjuf Joyce. Ze had een super-tiebreak nodig om Guido te verslaan, en het publiek genoot. En kijk: de zon kwam bijna door!
Nog meer kampioenen: Rene/Casper, Joyce/Jolanda, Christa, Laura en Ruben. En wat had Anne meegenomen? Alweer een nieuwe taart. Net op tijd. Hij ging nog even in de koelkast. In de keuken werd het al maar drukker, de bbq was in aantocht.
De laatste kampioenen dienden zich aan: Guido/Henk, Christa/Ruben, Bardia en Paul van Feen. Stuk voor stuk na krakers van wedstrijden. 
Het werd tijd om de jeugd te huldigen. Ze kregen allemaal een medaille. En Tommy won natuurlijk de prijs voor de mooiste en lekkerste taart. Daar kon iedereen zich in vinden. 
Onder de parasols en luifels deden de hongerige tennissers zich tegoed aan de heerlijke BBQ, alle sterren werden gehuldigd en toen mochten de kinderen de winnende loten trekken. En wie reed er op die schitterende Spar-fiets naar huis? Het zal Casper toch niet zijn? Jawel hoor! Begeleid door een sliert van kinderen reed hij zijn ererondje over de tennisbanen. 
En terwijl de nacht viel over de binnenstad, telden wij onze zegeningen. Dat we lid zijn van zo’n geweldige vereniging, met zoveel leden die handen uit de mouwen steken en samen opnieuw een super-geslaagd ZomerWeekToernooi in elkaar hebben gezet. Met activiteiten waardoor we er niet alleen voor het eerst geen geld bij hoefden leggen, maar die ook nog eens duizend euro opleverden voor het nieuwe clubhuis. Iedereen bedankt!

VRIJDAG Vrolijke vriendendag
Het weer had voelbaar ontspanning gebracht. De ondraaglijke hitte was verdwenen, alleen de wind was iets te hard voor wat wij het liefste doen: een lekkere bal slaan. De kinderen zaten er niet mee. In de vroege middag sloten zij hun toernooiweek af, medaille om de nek. Swift nam ’s middags nog even bezit van hun territorium toen ouders hun vijftig kinderen kwamen uitzwaaien. Nadat de licht-vertraagde bus was vertrokken naar de Veluwe keerde de rust weer. Ondertussen stond bij PST de ene na de andere junioren-kampioen op. Ze hadden allemaal geweldig gespeeld, maar er bovenuit staken toch Dion, Tim, Mees, Ben, Alex, Damian, Devin, Tommy, Joep, Rafael en Quinten. Daar gaan we nog van horen!
Op het taarten-front kregen Ankie en Sophie met de ene tegenslag na de ander te maken (zonnebloem- bleek wok-olie!), maar uiteindelijk droegen ze een prachtige hartvormige fruittaart binnen, die dan ook binnen no time verorberd was. Dan was er nog een appeltaart en een soesjes-taart. Alles opgegeten, weg. Het kan snel gaan. 
In de keuken stond rond die tijd Jelle in zijn eentje (!) een captain’s dinner voor zo’n veertig mensen in elkaar te draaien, en was me dat lekker! Ik schepte twee keer op. Een beetje te veel misschien, gezien de uitslag van mijn dubbelpartij: Karijn en ik kregen geen poot aan de grond bij Alice en Fedde.
De lange week begon ook slachtoffers te eisen. Bas en Martijn vielen uit met blessures (beterschap!). Bij de senioren werden meer zaken duidelijk. Slechts twee partijen hoefden met een tiebreak te worden beslecht: Lizet en Renate legden het uiteindelijk af tegen Joke en Rob, en Wander kon pas op het laatst Raoul (die Martijn verving) passeren.
Het was later op de avond nog enige tijd onrustig bij het clubhuis, maar dat zal door die spannende finale-zaterdag komen, die zijn schaduw nadrukkelijk vooruit wierp. Er werden en passant wel vriendschappen voor het leven gesmeed.

DONDERDAG Donder- en bliksemdag
Het was winderig en warm weer, er leek storm op til. Tafelkleden woeien van tafel, maar het was nog steeds heet. Iedereen liep op z’n telefoon naar de radar te kijken want er was onweer in aantocht. Er konden nog een paar vroege jeugdpartijen gespeeld worden, maar tegen vieren werden de kids binnengehaald. De hemel werd zwart en het onweer barstte los. Donder en bliksem! De kinderen waren de hele week nog niet zo enthousiast geweest, ze stonden te spingen onder de luifel. Een groepje werknemers van TomTom, die voor een ludieke photo shoot onze tennisbaan hadden uitgezocht, bleven iets langer dan gepland.
De lucht klaarde daarna snel en de zomer leek ineens voorbij. De temperatuur was tien graden gezakt. Goed tennisweer! Met een kleine tijdsachterstand werden zes jeugdpartijen afgewerkt en daarna was het tijd voor pasta Bolognese. We misten Andreas in de keuken, maar deze versie van Laura en Marjet mocht er ook zijn. Met ruim zestig eters een week-record. Er moest zelfs extra pasta gehaald worden. Door een misverstand waren er helaas geen taarten, maar dat wordt zaterdag ingehaald. Een vertraagd toetje.
In de avonduren kregen de toeschouwers, nu in trui en lange broek, opnieuw een paar prachtige potten tennis voorgeschoteld. Laura en Marie Renée streden langdurig, net als Mickey/Marijke tegen Elsenoor/Jaquine. De partij van Christa/Ruben tegen Joyce/Maria duurde tot sluittijd, maar verveelde geen seconde. 

WOENSDAG Wedstrijdwonder-dag
De week is over de helft, achter de toernooitafel is de rust enigszins weergekeerd, buiten blijft het ondraaglijk heet en het ergste moet nog komen, zegt men. Overdag speelde de jeugd of er niets aan de hand was en als je ze zo met rode koppen van de baan ziet komen, vraag je je af of het wel gezond is. Sommigen speelden 14 games single! Drinken jongens en meisjes! Om half vier werden we verrast door HockeyPlezier. Ze wisten niks van ons toernooi en wilden graag twee banen voor een uur. Het paste precies. Gelukkig hebben we nu vijf banen!
Daarna werden twee nieuwe superlekkere taarten binnengedragen door Maureen en Bibian en wederom is alles tot de laatste kruimel verslonden. Doorbakken dus. Uit de keuken stegen weer de heerlijkste geuren op, waar deze keer José, Liesbeth en Dolly de koksmutsen droegen. De nasi was kostelijk, dames! Wie morgen ook wil mee-eten moet zich vandaag melden. 
In het senioren-programma werden een paar spetterende krakers afgewerkt (Paul-Rene, John-Wouter, Bruno-Hendrik, Marjet-Liesbeth) en terwijl de avond koelte bracht speelde (mag ik even?) ook uw verslaggever zijn allereerste toernooi-single. Het wedstrijdwonder geschiedde en leidde tot enige euforie. Maar als Jos maandag niet zo onfortuinlijk een bal op zijn oog had gekregen, was het anders afgelopen… 

DINSDAG Datadrama-dag
De meeste toernooi-dinsdagen raken snel in vergetelheid. Alles gaat z’n gangetje, het programma is bijna halverwege, de routine doet z’n werk. Maar pas op, er gebeurt een hoop. Met excuus, maar eerst het zuur: van dat luxe pin-apparaat op de toernooitafel krijgen we onverwacht alleen een lijstje anonieme bedragen. Van zondag en maandag weten we dus niet wie wat betaald heeft. Help ons, en vertel wat u die twee dagen gepind heeft. Met dank. Dan het zoet: opnieuw werden een paar heerlijke taarten binnengebracht. De rabarbertaart van Jacqueline, helemaal zelf gemaakt, en de chocolate lemon drizzle van Odile Kukler (foto). ’s Avonds was alles weer verslonden. Zet hem op, Heel-PST-Bakt-bakkers!
Op de banen was het iets beter toeven dan de dagen ervoor en vanaf 14u werd door de jeugd verbeten gestreden om de punten. In drie partijen moest een tiebreak beslissing brengen. Ook ’s avonds werd uitputtend strijd geleverd, met name door Joost en Bas, en ook Wander en Rob zwoegden lang. Ondertussen zaten de toeschouwers te genieten van het spel, een welverdiend biertje of van de heerlijke venkel/quinoa/zeewolf die Lizet, Alice en Elsenoor hadden gemaakt. Tegen sluittijd werd het warempel frisjes.

MAANDAG Tommy’s TopTennisTaart-dag
Op zondag kwamen de eerste taarten al binnen, van Lizet en Anne, maar vandaag deed Tommy ieders mond open vallen toen hij binnen kwam met zijn creatie. Een heuse tennisbaan in taartvorm! Het was een feest voor het oog en Tommy gaat hoge ogen gooien in het Heel-PST-Bakt-klassement, dat is zeker. De keukenprins en -prinsessen Ruben, Laura en Mascha bleken meer te kunnen dan goed tennissen en serveerden aan zowat vijftig eters een heerlijke Mexicaanse schotel. 
Ook de tweede dag was heet, maar de spelers leken er meer aan gewend en gedroegen zich ernaar. Geen stap teveel. In de avonduren was het perfect tennisweer en dat was aan het spel te zien. Ook in de organisatie leek meer routine gekomen. De toernooitafel was zelfs af en toe geheel onbezet, zonder dat er grote problemen ontstonden. De toernooi-omzet is inmiddels al veelbelovend. Wie wil bijdragen koopt loten!

ZONDAG Tropische openingsdag
Het ZomerWeekToernooi begon zondag onder tropische omstandigheden begonnen. Alle spelers hadden te kampen met uitputtende omstandigheden. Er werd meer gedronken en langer gepauzeerd dan anders, terwijl ook de toeschouwers zuchtten in de schaduw. Voor de kinderen stonden badjes klaar en veel limonade. Binnen was het ook zweten. Achter de toernooitafel waren veel nieuwe procedures, maar de omzet was veelbelovend. Ook in de keuken viel menig zweetdruppeltje en het resultaat was ernaar: van de cordon bleu werd gesmuld. ’s Morgens begonnen de 4- tot 7-jarigen met hun TennisKidsToernooi. Vanaf 14.30 uur waren de (iets) oudere spelers aan de beurt. Sommigen hadden het bijzonder zwaar onder de genadeloze zon. Met veel steun van de toeschouwers sloegen zij zich er met rode hoofden doorheen. Het kwam het tennis niet altijd ten goede, maar de sfeer was geweldig.
=/=/=/=/=/=/=/=/=/=/=/=

PROGRAMMA
Dagelijks is het tennissen geblazen vanaf 14 of 15 uur. We sluiten op zaterdag 24 juni af met de inloop-lunch, de finales, de prijsuitreiking, de trekking van de loterij en natuurlijk de BBQ. Als je niet ingeschreven bent voor het tennistoernooi kost de BBQ voor kinderen 5 euro en voor volwassenen 10 euro. Er kan gepind worden.
Hier staat het dagschema van de hele week.

PST-CLUBHUIS
Het ZWT zal de eerste activiteit zijn waarbij geld wordt ingezameld voor ons toekomstige PST-clubhuis. Activiteiten zoals Eet-Mee-Met-PST, Heel PST bakt! en de loterij hebben als nevendoel om geld in te zamelen waarmee we ons toekomstige clubhuis kunnen aankleden. 

EET-MEE-MET-PST!
Geef je tijdig op!
 Vorig jaar waren de dagelijkse warme maaltijden een enorm succes, en dit jaar zal dat in het ZomerWeekToernooi hopelijk weer zo zijn. Wie de gerechten ziet en ruikt prikt graag een vorkje mee, zeker omdat een maaltijd maar 5 euro kost (waarvan 2 euro in de PST-clubhuis-pot zal gaan).
Voor onze onvolprezen kookteams is het wel belangrijk te weten hoeveel mensen er zullen aanschuiven. Dus wie mee wil eten moet zich uiterlijk een dag van tevoren opgeven. En liefst nog eerder. Er zijn niet oneindig veel plaatsen, dus wacht niet te lang, anders vind je misschien de hond in de pot! Mail je reservering nu naar toernooicommissie-pst@outlook.com. Ook niet-spelers zijn van harte welkom.
Maak de kosten meteen over naar NL66 INGB 0009 5189 94, met als onderwerp ZWT-Eet Mee + dag + aantal. In de kantine kan gepind worden.

HEEL PST BAKT!
Dit jaar hebben we nog een extra wedstrijd tijdens het toernooi: taartenbakken! We presenteren elke dag verse zelfgebakken taarten of cakes en alle bezoekers en spelers kunnen een portie kopen en proeven. De opbrengst gaat in de Clubhuis-pot. Onder leiding van een vakkundige jury wordt een winnaar gekozen die aan het eind van de week een mooie prijs krijgt! Iedereen, jong en oud, mag meedoen. Voor aanmelding en info kun je mailen met de Toernooicommissie.

LOTERIJ
Iedere toernooi-deelnemer krijgt één gratis lot, maar we hopen er veel meer te verkopen. De opbrengst komt natuurlijk ten goede aan het nieuwe PST-Clubhuis. Een lot kost 2 euro, zes loten voor een tientje. Deelnemers dingen mee naar een van de prachtige prijzen: een schitterende fiets, een ontspannende massage, een frisse knipbeurt, een vette tennistas en nog veel meer. De trekking is zaterdagavond.

TOERNOOI
Aan het junioren/senioren-toernooi doen 142 spelers (m/v) mee. Op de weekdagen beginnen de wedstrijden om 14 of 15 uur. Op zaterdag zijn de finales, vanaf 10.30 uur.
De poule-indelingen van junioren en senioren en het dagschema kun je bekijken via de links hieronder. De uitslagen en eventuele aanpassingen zullen daarin bijgehouden worden.

Poule-indeling Senioren-Single.
Poule-indeling Senioren-Dubbel.
Poule-indeling Junioren-Single.
Poule-indeling Junioren-Dubbel.
Dagschema van de hele week.

Een wedstrijd bestaat uit twee sets (junioren 4 games, senioren 6 games), na deuce volgt meteen beslissend punt. Bij 1-1 volgt een beslissende tiebreak tot 10.
Meer info in het reglement senioren en het reglement junioren.

VORIG JAAR
Om een beetje in de stemming te komen kun je nog eens kijken naar deze filmimpressie van het Jubileumtoernooi van 2016.

We verheugen ons op een mooie, sportieve, smakelijke en gezellige week.
De Toernooicommissie.